top of page

Volwassenen

In de cursus 'Tekenen en schilderen' maakt u kennis met allerlei aspecten van de technieken: tekenen en schilderen. Er komen verschillende beeldende begrippen aan de orde zoals vorm, ruimte, kleur(contrast) en ordening. Daarnaast gebruiken we diverse materialen zoals o.a. (kleur)potlood, houtskool, pastelkrijt, inkt, waterverf en acrylverf. Linoleumsnede behoort ook tot de mogelijkheden.

 

De aangeboden cursussen hebben als eerste doel plezier te ervaren in het tekenen en schilderen. Voor degene die meer willen, bieden de cursussen (her)ontdekken van kunst, ontwikkeling van creativiteit, procesmatig werken aan een werkstuk en zelfreflectie.

De cursus vindt plaats op woensdagochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur (wekelijks) en op dinsdagavond van 19.00 uur tot 21.30 uur (tweewekelijks). 

We beginnen met een korte oefening eventueel met uitleg of demonstratie in teken- of schildertechniek. 

Halverwege pauzeren we met koffie/thee, fruit en een koekje. Soms kijken we daarbij naar voorbeelden uit de kunstgeschiedenis of huidige kunst, die te zien zijn op scherm of in één van de kunstboeken.

Als het weer het toelaat, werken we buiten.  

De cursussen worden aangeboden in cycli van 10 lessen. De kosten bedragen € 125,- euro, dit is inclusief gebruiksmateriaal, koffie/thee en fruit en koekje. De 10 lessen worden afgenomen in 12 aangeboden lesmomenten. 

Portretschilderen

DSC06300.JPG
DSCN0761.JPG
DSC06238a.jpg

Landschapschilderen

Modeltekenen

Diversen vrij werk

DSCN0760.JPG
DSCN0762.JPG
DSCN0773.JPG
bottom of page